Voor bedrijven

 

Veel aannemers en gespecialiseerde bedrijven die met monumenten werken, willen graag laten zien dat ze hun vak verstaan en kwaliteit leveren. Zij kunnen zich daarmee onderscheiden van collega’s met minder of geen kennis en kunde van b.v. de historische kenmerken en waarden van een monument. Voor hoveniersbedrijven werkzaam in Gelderland is er een aparte kwaliteitsregeling groen erfgoed.

 

Bedrijven die hebben aangetoond dat zij aan uiteenlopende kwaliteitseisen voldoen en serieus werk maken van opleiden van vaklieden, worden opgenomen per discipline in dit register. Opdrachtgevers kunnen hieruit één of meer bedrijven selecteren en overheden kunnen toetsen of bedrijven in het register zijn opgenomen.

 

De kwaliteitsregeling is een laagdrempelige regeling die door verschillende provincies wordt gesteund. De regeling is toegankelijk voor ieder bedrijf dat zich serieus bezig houdt met monumenten en dat werkt aan de ontwikkeling van haar vaklieden. Meer over de regeling

 

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvend gesprek. In de provincie Gelderland: Ernst van der Grijp, 06-22018215 (Monumentenwacht Gelderland) en in de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en Overijssel: Wessel Dijkstra, 038-4604746 (Stichting Certificering Restauratie).